Dru-Hatha Yoga

Dru yoga komt uit de oude yogatraditie en wordt ook wel de weg van het hart genoemd. Hatha Yoga betekent het (opnieuw) verbinden van lichaam en geest. Het is de meest klassieke yogavorm en is een uit India afkomstige wetenschap.

Dru yoga gebruikt zachte, vloeiende bewegingen (op muziek) met zachte strekkingen, waarbij spieren en gewrichten nooit helemaal gestrekt worden, positieve affirmaties, en een gecontroleerde ademhaling om geblokkeerde energiestromen op gang te brengen. Zij maakt hierbij gebruik van bewegingsreeksen welke ‘Energy Block releases’ worden genoemd.

Deze vloeiende bewegingen zijn een uitstekende manier om het lichaam zonder blessures voor te bereiden op de meer klassieke yogahoudingen uit de Hatha Yoga. In deze houdingen wordt langer gezeten, gestaan of gelegen waardoor de werking diep doorvoeld kan worden en een helend en verbindend effect heeft op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau.

De wekelijkse les start met een korte inleiding, gevolgd door losmaakoefeningen, ook op een stripje of rolletje om spanningen uit de rug los te laten, energy block releases (op muziek), positieve affirmaties, voorbereidende oefeningen en yogahoudingen (asana's) uit de klassieke hatha yoga traditie, ademoefeningen (pranayama), 15 minuten meditatie in de yoga- meditatieles, en een ontspanning (savasana). Aan het einde van de les kunnen ervaringen uitgewisseld worden.

De Dru Hatha (meditatie) les werkt stress verlagend, ontspannend, vitaliserend, geeft evenwicht en inzicht, bevordert het immuunsysteem en vergroot het gevoel van sympathie en liefde voor jouzelf en voor je medemens.

Meer informatie over Dru-Hatha Yoga →

Groepslessen Dru-Hatha Yoga

De wekelijkse les start met een korte inleiding, gevolgd door losmaakoefeningen, ook op een stripje of rolletje om spanningen uit de rug los te laten, energy block releases (op muziek), positieve affirmaties, voorbereidende oefeningen en yogahoudingen (asana's), ademoefeningen (pranayama), 15 minuten meditatie in de yoga en meditatieles, en een ontspanning (savasana). Aan het einde van de les kúnnen ervaringen uitgewisseld worden. Winifred geeft op een rustige, vloeiende manier les.

Je kunt het beste 1,5 uur voor de les niets eten of drinken.
Loszittende ‘laagjes‘-kleding is aan te bevelen, zodat je iets kunt uittrekken voor de intensievere oefeningen en voor de ontspanning een extra fleece-vest of trui. Daarnaast een handdoek of dekentje meenemen om op de mat te leggen.
Zorg dat je op tijd bent in jouw les voor een optimale yogabeleving, ongeveer 10 minuten voor aanvang.

Zie ook dru-hatha yoga en meditatie.

Wanneer

Vrijdag 10:30 eens in de 2 weken, (Dru yoga en meditatie) Arnhem
Woensdag 19u (Dru Hatha Yoga), woensdag 10.30 en donderdag 19:uur, (Dru yoga en meditatie) Oosterbeek.

Waar

d3rde verdieping, Het Rozet, Kortestraat 16, Arnhem
www.d3rdeverdieping.nl

Zweiersdal inspireert, Weverstraat 65, 6862 DK Oosterbeek
www.zweiersdal.nl

Kosten

Een proefles is gratis. Je betaalt € 11 per les. Bij betaling voor een heel cursusjaar is het € 10 per les.
Info en aanmelden: info@zweiersdal.nl

Informatie over de kosten in Arnhem: www.d3rdeverdieping.nl

←terug naar Dru-Hatha yoga